Informasjon til innbyggerne om Koronavirus og karantene

Klikk for stort bildeIllustrasjon av coronaviruset fhi.no Personer som har vært i områder med vedvarende smitte skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke.
Dette betyr:
  • ikke gå på jobb eller skole
  • unngå reiser
  • ikke ta offentlig transport
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre.
Utbredelsen av viruset øker stadig, og rådene kan endres på kort varsel.
Spredningen av viruset regnes å være utbredt i Sør-Korea, Iran, enkelte regioner i fastlands-Kina, og regioner i Nord-Italia og Østerrike.
Spredningen regnes å være lokal i Hong Kong, Singapore og Japan. Opphold kun på flyplass i disse områdene regnes som lav risiko og gir som hovedregel ikke grunnlag for testing eller karantene.
Hvis du har kommet hjem fra et område med vedvarende smittespredning i løpet av de siste 14 dagene, og du får symptomer på luftveisinfeksjon (feber, hoste, brystsmerter eller pustevansker), ber vi deg straks holde deg innendørs og unngå nærkontakt med andre mennesker samt ringe fastlegen (74 31 22 00), eventuelt legevakta (116 117) og fortelle om din reise og dine symptomer.

Mer informasjon finner du på sidene til folkehelseinstituttet