Aktuelt

Koronavaksinasjon i uke 7 og 8

 

Uke 7:

Onsdag 17. februar vil 24 personer i gruppen 85 år og eldre få tilbud om koronavaksine. Vaksineringen skjer i kjelleren på kommunehuset. Alle som får tilbud om vaksine vil bli oppringt på telefon.

Uke 8:

I uke 8 vil alle som fikk første dose vaksine i uke 5 få tilbud om revaksinering. Alle blir kontaktet på telefon.

Foreløpig beskjed fra FHI er at Grong kun vil motta vaksiner for revaksinering i uke 8. Det vil si at ingen nye innbyggere vil motta tilbud om vaksine i uke 8.

Vi ber om at familie og pårørende bistår med å informere personer som ikke har mulighet til å lese informasjon som blir publisert på kommunens hjemmeside og på Facebook. 

Hvordan får jeg tilbud om vaksine?

Kommunen ringer deg og gir deg beskjed om tidspunkt og sted for vaksinering. Du trenger ikke ta kontakt med kommunen. Det er viktig at du tar telefonen dersom det ringer et ukjent nummer. 

Hvor skal jeg møte opp?

Vaksineringen skjer i kjelleren på kommunehuset. Inngang i kjeller på baksiden av kommunehuset.

Hvordan kommer jeg meg til vaksinering?

Du må selv sørge for å komme deg til vaksinasjon. Dersom du ikke kjører bil, eller har pårørende som kan kjøre deg, må du gi beskjed til vaksinetelefonen når vi ringer deg. Vi kan da bistå med transport. Vi oppfordrer pårørende til å bistå familiemedlemmer med transport til vaksinasjon. Det er ikke mulig å bruke pasientreiser. 

Når skal jeg møte opp?

Det er viktig å møte til oppsatt tid. På grunn av smittevernregler kan du ikke møte før oppsatt tid. Det er ikke anledning til å vente i lokalet til det er din tur. 

Når skal jeg ikke ta vaksine?

Du skal ikke møte opp til vaksinasjon dersom du på vaksinasjonsdagen:

  • har forkjølelsessymptomer, feber over 38 °C eller andre tegn på infeksjonssykdom 
  • er i karantene eller venter svar på koronatest
  • har blitt vaksinert med annen vaksine i løpet av siste 7 dager 
  • det har gått mindre enn 3 uker siden du var ferdig med isoleringsperioden etter koronasykdom (SARS-CoV-2)
  • er gravid uten å tilhøre risikogruppe for alvorlig koronasykdom 

Gi beskjed så raskt som mulig til vaksinasjonsstedet. Vaksinasjonen vil da bli utsatt.

Gi beskjed dersom du ikke kommer:

Dersom du ikke har anledning til å møte opp til vaksinering er det viktig at du ringer og gir beskjed. Ring vaksinetelefon på nummer 46 83 75 71. Vaksinen har kort holdbarhet, dersom du ikke kommer kan vi gi vaksinen til noen andre som står på venteliste.

Sjekk riktig kontaktinformasjon:

For at vi skal kunne kontakte deg på enklest mulig måte må du sørge for at du har oppgitt riktig kontaktinformasjon (både for digital kommunikasjon og postadresse) på www.altinn.no

Har du bare behov for å oppdatere de digitale opplysningene, kan du oppdatere via denne lenken til norge.no.

Be noen om hjelp:

Vi har forståelse for at noen synes det kan være vanskelig å logge seg på slike nettsteder. Derfor er det lurt om du spør noen du kjenner om å hjelpe deg om du står fast. Du som er pårørende oppfordres til å sjekke med dine nærmeste om de er registrert i det nasjonale systemet, og hjelpe til med å få på plass riktig kontaktinformasjon både for digitalpost og via Posten. 

Til toppen