Råd og informasjon om koronavirus - Grong kommune

Det skjer stadig endringer i situasjonen rundt koronaviruset. Vi ønsker å holde våre innbyggere godt orientert og vil samle all informasjon slik at den blir enkelt tilgjengelig for deg.

Gå til oversikten over våre artikler angående koronaviruset

Velkommen til alternativ feiring av 17. mai i Grong

Velkommen til feiring av nasjonaldagen! I år blir feiringen gjennomført med restriksjoner mot folkeforsamlinger, og dermed veldig annerledes. Innendørs arrangementer er avlyst, og utendørs arrangement gjennomføres kun med strenge restriksjoner. Vi ber om at folk ikke forsamles ute i grupper større enn familier. Vær hjemme eller ute på tur! Fellesskap, frihet og nasjonalfølelse skal vi få til likevel, for det er i tider som dette at dagen blir ekstra viktig.

Mye av programmet vil vises direktesendt på internett via Facebook. Tenk gjerne på om du har pårørende eller nære venner som trenger bistand til å få fulgt med på sendingene.

Gå til program for 17. mai 2020 (PDF, 135 kB)

Korps i Norge har fått tillatelse til å spille og marsjere. I stedet for et folketog blir det et «representasjons-tog» i sentrum hvor dere gjerne må marsjere med på gårdsplassen eller der dere er på tur!

Det gjennomføres en nasjonaldagssending over nett fra kommunehuset kl. 10:30 som inneholder blant annet årets 17. maitalere og appellanter, minnesmarkering for falne soldater, grongsangen og nasjonalsangen.

Vi vil sende korpset (Grong Musikkforening) ut på spilling flere steder i kommunen. Veldig få vil kunne se dem fra hjemmene sine. Men mange vil høre dem. Gå ut på et sted i nærheten av hjemmet ditt, ta med flagg, og lytt om du kan høre marsjer og nasjonalsangen komme med vinden. Hold avstand til naboer.

5. klasse ved GBU er sentralt med i årets program og vil ved hjelp av foresatte reise rundt til enkelte steder hvor de selger is fra bilene. Betaling gjøres kontaktløst med Vipps. De vil også foreta et loddsalg via internett i forkant og på selve dagen. Trekking blir direkteoverført via Facebook på kvelden.

For dere som skal følge med på nett, så vil informasjon spres i dagene før slik at dere kan finne sendingene og be om bistand fra en i familie eller venn om du trenger hjelp for å se. Det viktigste er uansett å markere og at vi feirer i hjemmene eller rett og slett bruker dagen ute på tur!

Ta gjerne bilder av din dag! For dere som kan legge bildene ut på nett og er villige til å dele, kan noen av innbyggernes bilder bli samlet i en bildekarusell som publiseres senere på kvelden. Alle som legger ut bilder på Facebook eller Instagram med emneknagg #grong1705 gir tillatelse til at bildet kan bli lagt ut i en bildekarusell som legges ut på nett samme kveld.

Involver dine nære relasjoner som ikke er på nett eller som ikke mestrer teknologien denne dagen. Vi håper alle har egne markeringer hjemme eller ute med sine nærmeste. Gjør årets 17. mai til en minneverdig dag for friheten, landet, Grong og alle folkene som bor her. Ha en fin dag!

Med vennlig hilsen

Borgny Grande, ordfører                                            Bjørn Ståle Aalberg, kommunedirektør

Anders Heia, rådgiver digitalisering                         Trond Martin Sæterhaug, avdelingsleder kultur