Råd og informasjon om koronavirus - Grong kommune

Det skjer stadig endringer i situasjonen rundt koronaviruset. Vi ønsker å holde våre innbyggere godt orientert og vil samle all informasjon slik at den blir enkelt tilgjengelig for deg.

Gå til oversikten over våre artikler angående koronaviruset

Siste nytt i Grong

Oppdatert 3. april 2020
Det er tidligere informert om at ingen skal betale for plass i barnehage eller sfo i den perioden tilbudet er stengt. Ut fra det vi vet i dag så gjelder dette for en periode på én mnd. Vi velger derfor å ikke sende ut noen faktura for april måned. Kommer tilbake med mer informasjon så snart vi vet noe mer hvor lenge barnehage og sfo blir stengt.

 

Oppdatert 3. april 2020

Pga. koronaepidemien vil enkelte konsultasjoner nå foregå som videokonsultasjoner via PasientSky. Vi kan avklare mye over video, men ikke alt. Videosamtalen vil hjelpe oss til å sortere bedre hvem som må til en vanlig undersøkelse eller ta blodprøve, og hvor det skal skje. Videokonsultasjoner vil bidra til at fastlegekontoret fortsatt kan være et trygt sted å komme når det er behov for det.

Oppdatert 2. april 2020

Nå som ingen kan besøke hverandre, dra på dagaktiviteter eller andre arrangementer, er det viktig at alle har noen å snakke med.
Grong Frivilligsentral og Grong kommune introduserer derfor mulighet for å ha en ringevenn.  Vi håper det kan være fin måte å få avveksling i alenetilværelsen.  Kanskje det kan være et lyspunkt i hverdagen?

Du kontakter Grong kommune som tar i imot henvendelser.
Kommunen formidler videre til de frivillige som er registrert som ringevenn gjennom Grong Frivilligsentral. Du vil da bli kontaktet, og dere gjør avtale om når og hvor ofte dere ønsker å prate.
Vi understreker at vi har taushetsplikt.

Kontakt oss på telefon 74 31 21 00 - mellom kl 09 – 15 hverdager.

Dato 01.04.2020

Grong kommune ønsker å gjøre det vi kan for å styrke bedrifters utviklingsevne under koronakrisen. Derfor skal vi samarbeide med omstillingsområdene i Lierne, Indre Fosen og Roan, samt Osen og Røyrvik kommuner, for å tilby bedrifter koronahjelp. Med oss på laget har vi Trøndelag fylkeskommune og Innovasjon Norge. 

Dato: 31.03.2020
Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.
Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.

Dato 24.03.2020
En personene har tirsdag ettermiddag fått påvist koronasmitte i Grong kommune. Pr nå har 2 personer fått påvist smitte i Grong kommune.

Den smittede er bosatt i Grong og er isolert i eget hjem. Nærkontaktene er satt i karantene.

Smittesporing gjennomføres i henhold til prosedyre. De som har vært i nærkontakt med den smittede personen vil bli kontaktet.

Borgny Grande
ordfører

Har du behov for tannbehandling må du ringe din lokale tannklinikk. Her får du vite hvor du skal henvende deg videre. 

Gå til liste over offentlige tannklinikker

Landets fylkeskommuner har fått i oppdrag fra Helsedirektoratet å opprette et akuttilbud for hele befolkningen. Flere klinikker i fylket kan gi nødvendig akuttbehandling til alle typer pasienter, også de i karantene, med mistenkt eller bekreftet koronasmitte.

Åpningstider tannlegevakta

I helger og høytider er tannlegevakta åpen fra kl. 10.00 til kl. 15.00.

I forbindelse med utbruddet av koronaviruset har tannlegevakta utvidet telefontid.  

Telefonen er åpen fra kl. 15.30 – 22.00 på hverdager. Her svarer tannleger på helsespørsmål knytta til tannhelse. Nummeret til tannlegevakta er 800 41 101

 

I disse koronatider er også kirkekontoret stengt for publikum. Men vi er tilgjengelige, så trenger du noen å snakke med, kan du ringe oss:

 • Prest: 940 96 288
 • Menighetssekretær/kirkeverge: 993 87 359.

De samme numrene gjelder også for å melde dødsfall eller om du trenger kontortjenester.
Hilsen Inger-Fredrikke og Mildrid.

Hvem gjelder denne ordningen for?

Denne ordningen gjelder bare om du er omfattet av én eller flere av punktene nedenfor, og ikke har noen som kan hjelpe deg med innkjøp:

 • er i karantene eller isolasjon
 • er i risikogruppe og ikke kommer seg til butikk/apotek

Hvem er med i ordningen?

Rema 1000, Coop Extra og Apotek 1.

Hva må du gjøre

Løsningen fungerer slik:

 1. Meld behov for tilbringing ved å ringe Servicekontoret i Grong. 74 31 21 00. Åpent 09.00-15.00
  Vi trenger ditt navn, telefonnummer og adresse.

 2. Når du har registrert deg kontakter du butikken selv for å foreta din bestilling.
  Dette kan gjøres via e-post eller telefon.
  • Rema 1000, grong@rema.no, 997 52 106
  • Coop Extra, heidi.tommeras@coop.no, 74 33 12 07
  • Apotek 1, grong@apotek1.no, 74 31 20 50

Dette kan du ikke handle via denne ordningen

Alkohol kan ikke bestilles og transporteres ut.

Hvordan betaler du?

Betaling avtales med butikken

Bestillingsfrist og levering

Frist for å bestille er kl 15.00 for utkjøring dagen etter. Ingen utkjøring lørdager.

Røde Kors kjører varene hjem til deg etter kl. 11.00, og setter de ved inngangsdøren. Du må ta imot varene når de kommer.

 

De neste dagene og ukene forventer NAV stor pågang fra arbeidsgivere som trenger bistand og veiledning for å sikre at varsel om permitteringer eller oppsigelser gjøres på en god måte. Her kommer noen råd, tips og anbefalinger som kan bidra til en god prosess for både arbeidsgiver og de berørte ansatte.

Til toppen