Info om skrantesjuke hos hjortevilt (CWD) og jakt

Grong kommune er ikke med i de kommunene som overvåkes og hvor alle må ta prøver, så det er KUN DERSOM MAN SKAL LEVERE VOKSNE DYR TIL VILTBEHANDLINGSANLEGG AT MAN MÅ TA PRØVE. Gjelder ikke kalver og fjorårskalver fra 2015 og yngre.

For info om prøvetaking, se info og instruksjonsvideoen for hvordan man skal ta hjerneprøve av hjortevilt lenger nede på denne sida.

elgjakt_EJS.png - Klikk for stort bilde

Referat fra Mattilsynets innlegg om skrantesjuke (CWD) på infomøte før elgjakta 15.september ligger her. (PDF, 479 kB)

Ettersom slaktet ikke kan skjæres ned før negativt svar foreligger, så oppfordres jegerne til å ta prøvene selv før innlevering. Vi oppfordrer jegerne å ta kontakt med anlegget slaktet skal leveres slik at det er klart hvilke rutiner som gjelder.

I tillegg skal ALT fallvilt, inkl. trafikkdrepte/skadde, over 1 år undersøkes for CWD, såfremt forråtning ikke har gått for langt. Når det gjelder fallvilt/trafikkskadet/trafikkdrept vilt, ta kontakt med Mattilsynet.

Prøvetakingsutstyr kan hentes hos Mattilsynet avd Namdal, hos viltbehandlingsanlegget/ kontrollstedet eller under elgjakta hos Grong kommune/Grong Fritid. Ta kontakt om det er noe dere lurer på.

Link til instruksjonsvideoen for prøvetakinga: https://dreambroker.com/channel/8scfyvow/iframe/akkgm0gq

Kontaktinfo til Mattilsynet sentralbord: 22 40 00 00
Avdeling Namdal, Namsos:

Nyttige linker med mer info på:

Her kan du søke på innsendte prøver.

Publisert av Brit-Agnes Buvarp. Sist endret 22.09.2016

Brit-Agnes Buvarp