Røykvarslerens dag 1. desember

Logo Namdal brann- og redningsvesen.jpg - Klikk for stort bilde 99 branndøde i Trøndelag siden år 2000. I perioden 2000 til 2017 var det 5 908 bygningsbranner i fylket. De mest brannfarlige månedene var januar med 741 branner og desember med 649. Så langt i år har fem personer omkommet i brann i Trøndelag.

 
 

Risiko i juletiden

 - Levende lys, peiskos, bruk av komfyren og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i juletiden, særlig i kombinasjon med inntak av alkohol. Gjør det derfor til en huskeregel å bytte batteri 1. desember, som er røykvarslerdagen.
 

Krav til varslingsutstyr

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket. 

 

Koble røykvarslerne sammen

- Du bør koble røykvarslerne sammen, slik at alle varslerne piper samtidig ved brann. Dette kan gi deg verdifull tid til å evakuere, for eksempel hvis en brann starter i kjelleren og du sover i andre etasje. Det kan være med på å redde liv.
 
Røykvarslere bør testes jevnlig og hver gang du har vært bortreist over lengre tid. Det er også en fordel å støvsuge den jevnlig. Det øker varslerens levetid.
 

Namdal brann- og redning på stand den 1. desember

Røykvarslerdagen er et samarbeid mellom brann- og feiervesenet, Det lokale eltilsyn, Norsk brannvernforening, Gjensidige og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.
 
Namdal brann og redningsvesen vil i år stå på butikker og senter og dele ut batteri og informasjonsmateriell.
På røykvarslerdagen.no finner du nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten.
 
Publisert av Anita Færøy. Sist endret 30.11.2018
Fant du det du lette etter?

Kontakt

Tommy Tørring
Brannsjef