Skal du stemme ved valget i september må du være registrert i manntallet

valglogo_gull_bokmaal.jpg - Klikk for stort bilde

Står du i manntallet? Har du flyttet inneværende år? For å kunne stemme ved høstens Stortings- og Sametingsvalg må du stå i manntallet.

Her kan du sjekke om du står i mantallet:

• Coop Grong, Bergsmo, 7870 Grong
  • Coop Marked, 7873 Harran
  • Grong kommunehus, servicekontoret, Mediå, 7870 Grong

Har du flyttet til en annen kommune?

Hvis du har flyttet til en annen kommune og melding om flytting ikke er mottatt i folkeregisteret innen 30. juni, står du fremdeles i manntallet i den kommunen du flyttet fra. Da kan du enten forhåndsstemme, eller avgi stemme på valgdagen i kommunen der du er manntallsført.

Når du får tilsendt valgkort (valgkort sendes ut i løpet av sommeren, innen 10. august) vil det der stå i hvilken kommune du er manntallsført, og det står hvilken krets du tilhører, og åpningstidene i kretsen. Det at du mottar valgkort betyr at du står i manntallet. Hvis du ikke har mottatt valgkort innen 10. august, bør du ta kontakt med kommunen for å sjekke at du står i manntallet. Husk å ta vare på kortet og ta det gjerne med deg når du skal stemme.

Ved feil må du sende inn skriftlig klage

Dersom navnet ditt ikke står i manntallet, eller du mener det er andre feil i listene, kan du klage. Klagen skal være skriftlig og den skal være begrunnet. Klagen sendes til valgstyret i kommunen.

Sametingets valgmanntall ligger også ute til ettersyn på samme sted og i samme tidsrom. Klage på samemanntallet skal sendes til Sametinget.

Hvordan klage?

Klage over feil i manntallet til Stortingsvalget sendes til valgstyret i Grong kommune:

Valgstyret i Grong kommune
7870 Grong.