Grong folkebibliotek

Grong bibliotek ligger sentralt på Kulturhuset Kuben i Grong sentrum. Vi kan tilby et fint miljø for møter i hverdagen.

Biblioteket tilbyr utlån av et bredt og oppdatert utvalg bøker, lydbøker, DVD-er, tidsskrifter og spill. Det vi ikke har på hylla kan fjernlånes fra andre bibliotek. Du kan også fjernlåne bøker selv via www.bibsok.no ved å logge inn med nasjonalt lånekort.

Selvbetjening - Min side

Du kan selv forlenge dine lån, reserver bøker eller søke i vår katalog. 
Dette gjør du via Min side.

Åpningstider

Åpningstider Grong Folkebibliotek
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Stengt 09:00 - 15:30 13:00 - 20:00 09:00 - 15:30 Stengt


Samling

I biblioteket har vi medier både for voksne, ungdommer og barn i alle aldre. Vi har en koselig barneavdeling hvor barnefamilier kan møtes for å lese eller tegne. Vi har også en gamingavedling med en Nintendo Switch og VR-briller.

I vår lokalavdeling finner du bøker fra Grong og kommunene rundt. Vi har et bredt utvalg også her, både med skjønnlitteratur og fagbøker.

For studenter har vi mulighet til å låne inn bøker og sende bøker i retur til universitets- og høgskolebibliotekene rundt i hele Norge. Vi kan også tilby leseplass på forespørsel, og vi er behjelpelig med å finne relevante kilder. Vi har i 2024 tilgang til www.idunn.no hvor man kan søke opp og lese artikler og annet fagstoff. Denne tilgangen tilbys kun i biblioteket.

I biblioteket har vi Namdalsavisa og et stort utvalg tidsskrifter som enten kan leses i biblioteket eller lånes med hjem. Vi har også tilgang til Pressreader enten via nettsiden www.pressreader.com eller via app, og ved å besøke biblioteket og logge inn har man tilgang til denne siden i 7 dager hjemme. Pressreader har over 7.000 aviser og tidsskrifter fra over 120 land og på over 60 ulike språk.

Digitale tjenester

Bibliotekene blir stadig mer digitale, og har en rekke tjenester som du kan logge inn på med ditt nasjonale lånekort. 

Vi tilbyr følgende digitale tjenester:

Informasjonsskjerm

Biblioteket har en infoformasjonsskjerm hvor vi legger ut nye bøker, arrangementer og annen nyttig informasjon.  Denne kan du se i våre lokaler, men også via din mobiltelefon om du laster ned appen Infoskjermen Go på din enhet.

Last ned "Inforskjermen Go" til din enhet:

Bruk koden 8IG4CD for å følge vår infoskjerm.
 

Vi ønsker å informere raskt når noe skjer

For informasjon om biblioteket anbefaler vi at du laster ned Grong kommunes innbyggerapp Civis. Her vil det blant annet komme melding dersom biblioteket må holde stengt.

Last ned Civis til din enhet:

Artikkelliste