Grong Folkebibliotek har fått tillatelse fra smitteverngruppa i kommunen til å tilby takeaway-tjenester fra biblioteket. Nå kan vi låne ut bøker, filmer, tidsskrift til tross for stengte dører.

Grong kommune er i gang med å forberede valg av jordskiftedommere, skjønnsmedlemmer, meddommere for tingretten og lagrettemedlemmer og meddommere i lagmannsrettssaker. Kommunens innbyggere oppfordres med dette til å foreslå kandidater, jfr. § 67 i Domstolloven. Foreslåtte vil bli kontaktet for å få avklart samtykke til valg. Du kan gjerne også foreslå deg selv - Det å være jordskiftedommere, skjønnsmedlemmer, meddommer i tingretten eller Lagmannsretten kan være meget interessant, samtidig med at man tar samfunnsansvar på et viktig område.

Det er viktig å komme seg ut, og vi håper på fine dager i påsken.
Dersom det blir stor utfart til området Heia/Bjørgan, er det mulig å parkere både på Heia, Bjørgan skisenter og Bjørgan skianlegg (stadion). Er det fullt på en parkeringsplassen når du kommer, oppfordrer vi om å bruke en annen parkeringsplass slik at det ikke blir trengsel.

Oppdatert 6. april 2020

Fylkesmannen i Trøndelag: Oppdatert koronainfo, og tips om hvordan dere kan holde dere oppdatert på landbruk og korona utover våren.

Oppdatert 6. april 2020

Guide til søknad om kontantstøtte:

Den norske regjeringen har nå opprettet en kontantstøtteordning som innebærer at staten dekker en andel av de faste kostnadene for bedrifter med betydelig reduksjon i omsetning som følge av koronaviruset og tilhørende smitteverntiltak.
Ordningen skal i første omgang gjelde for mars, april og mai 2020. Første utbetaling skal skje så raskt som mulig i april, og måles ut ifra oppgitte tall for mars.
Her er en guide til søknad om kontantstøtte.

Søknadsportalen vil åpne for norske bedrifter 17. april.

Oppdatert 2. april 2020

Nå som ingen kan besøke hverandre, dra på dagaktiviteter eller andre arrangementer, er det viktig at alle har noen å snakke med.
Grong Frivilligsentral og Grong kommune introduserer derfor mulighet for å ha en ringevenn.  Vi håper det kan være fin måte å få avveksling i alenetilværelsen.  Kanskje det kan være et lyspunkt i hverdagen?

Du kontakter Grong kommune som tar i imot henvendelser.
Kommunen formidler videre til de frivillige som er registrert som ringevenn gjennom Grong Frivilligsentral. Du vil da bli kontaktet, og dere gjør avtale om når og hvor ofte dere ønsker å prate.
Vi understreker at vi har taushetsplikt.

Kontakt oss på telefon 74 31 21 00 - mellom kl 09 – 15 hverdager.

Dato 01.04.2020

Grong kommune ønsker å gjøre det vi kan for å styrke bedrifters utviklingsevne under koronakrisen. Derfor skal vi samarbeide med omstillingsområdene i Lierne, Indre Fosen og Roan, samt Osen og Røyrvik kommuner, for å tilby bedrifter koronahjelp. Med oss på laget har vi Trøndelag fylkeskommune og Innovasjon Norge.

Kan du tenke deg å delta i en spørreundersøkelse om hva unge mener om det å bo i en distriktskommune?

Bli med i trekningen av åtte gavekort på kr 500.

Svarene fra undersøkelsen skal brukes av Ungdommens distriktspanel. 10 ungdommer fra hele landet skal gi regjeringen 10 gode råd om framtidas distriktspolitikk. Ditt svar er viktig for å forstå hvorfor noen vil eller ikke vil bo i en distriktskommune.

Undersøkelsen er anonym. Du trenger ikke bo eller ha bodd i en distriktskommune for å delta.

Det tar 8-10 minutter å svare.

Gå til undersøkelsen

Det blir ingen gudstjenester i påska, men det planlegges å ha åpen kirke med orgelmusikk i Grong og Harran ved de oppsatte gudstjenestetider – klokkeslett kunngjøres senere.

De neste dagene og ukene forventer NAV stor pågang fra arbeidsgivere som trenger bistand og veiledning for å sikre at varsel om permitteringer eller oppsigelser gjøres på en god måte. Her kommer noen råd, tips og anbefalinger som kan bidra til en god prosess for både arbeidsgiver og de berørte ansatte.