Råd og informasjon om koronavirus - Grong kommune

Det skjer stadig endringer i situasjonen rundt koronaviruset. Vi ønsker å holde våre innbyggere godt orientert og vil samle all informasjon slik at den blir enkelt tilgjengelig for deg.

Gå til oversikten over våre artikler angående koronaviruset

Dato 01.04.2020

Grong kommune ønsker å gjøre det vi kan for å styrke bedrifters utviklingsevne under koronakrisen. Derfor skal vi samarbeide med omstillingsområdene i Lierne, Indre Fosen og Roan, samt Osen og Røyrvik kommuner, for å tilby bedrifter koronahjelp. Med oss på laget har vi Trøndelag fylkeskommune og Innovasjon Norge.

Dato: 31.03.2020
Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.
Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.

Kan du tenke deg å delta i en spørreundersøkelse om hva unge mener om det å bo i en distriktskommune?

Bli med i trekningen av åtte gavekort på kr 500.

Svarene fra undersøkelsen skal brukes av Ungdommens distriktspanel. 10 ungdommer fra hele landet skal gi regjeringen 10 gode råd om framtidas distriktspolitikk. Ditt svar er viktig for å forstå hvorfor noen vil eller ikke vil bo i en distriktskommune.

Undersøkelsen er anonym. Du trenger ikke bo eller ha bodd i en distriktskommune for å delta.

Det tar 8-10 minutter å svare.

Gå til undersøkelsen

Det er ikke funnet noe galt med vannet.

Det blir ingen gudstjenester i påska, men det planlegges å ha åpen kirke med orgelmusikk i Grong og Harran ved de oppsatte gudstjenestetider – klokkeslett kunngjøres senere.

Hvem gjelder denne ordningen for?

Denne ordningen gjelder bare om du er omfattet av én eller flere av punktene nedenfor, og ikke har noen som kan hjelpe deg med innkjøp:

• er i karantene eller isolasjon
  • er i risikogruppe og ikke kommer seg til butikk/apotek

Hvem er med i ordningen?

Rema 1000, Coop Extra og Apotek 1.

Hva må du gjøre

Løsningen fungerer slik:

1. Meld behov for tilbringing ved å ringe Servicekontoret i Grong. 74 31 21 00. Åpent 09.00-15.00
    Vi trenger ditt navn, telefonnummer og adresse.

2. Når du har registrert deg kontakter du butikken selv for å foreta din bestilling.
    Dette kan gjøres via e-post eller telefon.
    • Rema 1000, grong@rema.no, 997 52 106
    • Coop Extra, heidi.tommeras@coop.no, 74 33 12 07
    • Apotek 1, grong@apotek1.no, 74 31 20 50

Dette kan du ikke handle via denne ordningen

Alkohol kan ikke bestilles og transporteres ut.

Hvordan betaler du?

Betaling avtales med butikken

Bestillingsfrist og levering

Frist for å bestille er kl 15.00 for utkjøring dagen etter. Ingen utkjøring lørdager.

Røde Kors kjører varene hjem til deg etter kl. 11.00, og setter de ved inngangsdøren. Du må ta imot varene når de kommer.

De neste dagene og ukene forventer NAV stor pågang fra arbeidsgivere som trenger bistand og veiledning for å sikre at varsel om permitteringer eller oppsigelser gjøres på en god måte. Her kommer noen råd, tips og anbefalinger som kan bidra til en god prosess for både arbeidsgiver og de berørte ansatte.

Det er i dag 18.3.2020  avklart at foreldre skal slippe å betale for barnehage og SFO så lenge tilbudet er stengt pga. Corona utbrudd. Dette vil praktisk bli ordnet ved fratrekk på kommende faktura for april måned. Faktura for mars er allerede utsendt og skal betales som normalt.

Tilbakebetaling: Vi vil følge nasjonale retningslinjene i forhold til tilbakebetaling og vil fortløpende legge ut mer informasjon om dette.

Kommunens barnehager og SFO er stengt, i første omgang frem til 29. mars.

For alle øvrige fakturaer fra Grong kommune så tar du i utgangspunktet kontakt med Siv Granamo Strømsmo på tlf. 947 92 636. Er ikke hun tilstede så kan henvendelsene skje til Grethe Ness Formo på tlf. 909 32 741 eller Tone Røttesmo på tlf. 947 91 659.

For å forebygge smitte av Koronaviruset er publikumsmottaket til NAV stengt inntil videre. Oppfølging og timeavtaler vil likevel bli gjennomført per telefon eller ved videomøter. Behovet for fysiske møter blir vurdert i hvert enkelt tilfelle.

Ved akutt behov for krisehjelp eller økonomisk sosialhjelp kontakt oss på telefon: 45 83 78 40

For andre henvendelser ta kontakt på telefon: 412 60 587

Det er mange som reagerer med uro på Korona-pandemien. Det er normalt og riktig å kjenne på bekymring i en slik tid. Alle som er sårbare for stress kan oppleve en økt aktivering og bli engstelige, irritable og opptre mindre rasjonelt enn ellers.