Råd og informasjon om koronavirus - Grong kommune

Det skjer stadig endringer i situasjonen rundt koronaviruset. Vi ønsker å holde våre innbyggere godt orientert og vil samle all informasjon slik at den blir enkelt tilgjengelig for deg.

Gå til oversikten over våre artikler angående koronaviruset

For å forebygge smitte av Koronaviruset er publikumsmottaket til NAV stengt inntil videre. Oppfølging og timeavtaler vil likevel bli gjennomført per telefon eller ved videomøter. Behovet for fysiske møter blir vurdert i hvert enkelt tilfelle.

Ved akutt behov for krisehjelp eller økonomisk sosialhjelp kontakt oss på telefon: 45 83 78 40

For andre henvendelser ta kontakt på telefon: 412 60 587

Det er mange som reagerer med uro på Korona-pandemien. Det er normalt og riktig å kjenne på bekymring i en slik tid. Alle som er sårbare for stress kan oppleve en økt aktivering og bli engstelige, irritable og opptre mindre rasjonelt enn ellers.

Informasjon om krisepakken

Korona-viruset, og lock-down som følge av dette, har skapt en meget spesiell situasjon, og krevende tider for næringslivet. Flere har opplevd å få forbud mot yrkesutøvelse i løpet av timer, mens andre opplever omsetningssvikt.
Denne artikkelen er en oppsummering av krisepakken til Stortinget.

Har du problemer med å betale kommunale fakturaer til rett tid så er det viktig at du tar kontakt med oss.

Dersom betalingsutsettelse gjelder fakturaer for husleie så tar du kontakt med Anett Sundvik på tlf. 913 30 641.

For alle øvrige fakturaer fra Grong kommune så tar du i utgangspunktet kontakt med Siv Granamo Strømsmo på tlf. 947 92 636. Er ikke hun tilstede så kan henvendelsene skje til Grethe Ness Formo på tlf. 909 32 741 eller Tone Røttesmo på tlf. 947 91 659.

Har du helsefaglig utdannelse eller erfaring, men jobber med helt andre oppgaver i dag? Eller er du under utdannelse? Bor du i Grong, da ønsker vi at du registrerer deg her.

I første omgang ønsker vi bare en oversikt over tilgjengelig helsepersonell, men dersom vi kommer i en situasjon med mangel på personell, tar vi direkte kontakt med deg.

Tiltak ved Grong legekontor

For å beskytte innbyggere, samt sikre muligheten til å kunne tilby legevaktstjenester og øyeblikkelig hjelp, må legekontoret omprioritere en del oppgaver i tiden fremover.

Enkelte kontroller, blodprøver og andre konsultasjoner som ikke går under nødvendig helsehjelp kan bli utsatt på grunn av andre prioriterte oppgaver knyttet til koronaepidemien.

Kommuneoverlege Martin With Kielland vil i en tid fremover jobbe 100% med smittevern.

Råd til befolkningen

Dersom du har symptomer på akutt luftveisinfeksjon, bør du holde deg hjemme. Det gjelder også hvis du har lette symptomer som for eksempel forkjølelse eller vondt i halsen.

• Ikke oppsøk legekontoret dersom du har luftveissymptomer.
  • Ring koronatelefon 948 14 481 dersom du har symptomer og spørsmål
  • Ring Grong legekontor 74 31 22 00 ved henvendelser angående vanlig legetime. Fastlegen vil vurdere om du får time på legekontoret, eller om du får tilbud om telefonkonsultasjon.

For å bremse smittespredning stenges kommunehuset og NAV for besøk.
Dette gjelder frem til 29. mars. Oppgaver og funksjoner fortsetter som før.
Flere ansatte har hjemmekontor. Benytt telefon og e-post for å komme i kontakt med ansatte.

Sentralbordet: 74 31 21 00
NAV: 55 55 33 33

Grong kommune søker etter Feier i 100 % stilling.
Stillingen krever engasjement og gode kommunikasjonsevner, da en viktig del av jobben er å utføre informasjonsarbeid og veiledning om brannsikkerhet i hjemmet. Personlige egenskaper vil bli tillagt stor vekt.

Søknadsfrist: 15. april 2020

Grong kommune har satt kriseledelse i forbindelse med koronaviruset. En rekke tiltak for å redusere fare for spredning av viruset iverksettes nå.

Etter å ha hatt jevnlige møter om koronasituasjonen med alle i kriseledelsen de siste dagene, formaliserer vi nå at kriseledelsen settes.

Grong kommunes samleside for informasjon om koronaviruset

Det er mye som skal informeres om. Her har vi samlet den informasjonen som er mest relevant slik situasjonen er i dag. De nyeste artiklene finner du under "Siste nytt i Grong".