Informasjon om korona

• Vaksinetelefonen: 468 37 571 – Åpen tirsdag - torsdag 08:00 - 15:30.
  • Smittesporingstelefonen: 904 17 405 – Åpen hverdager 10:00 -12:00.
  • Legekontoret:  74 31 22 00 – Åpen hverdager 09:00 - 11:00 og 13:00 - 15:00.

Link til samleside for informasjon om status

Trøndelag fylkeskommune utlyser ordningen «Tilskudd til helsefremmende og forebyggende arbeid i Trøndelag» for 2022.
Søknadsfrist: 1. februar 2022

Gå til søknadsskjema på siden til regionalforvaltning.no

All nødvendig informasjon finner på du nettsidene til Trøndelag flykeskommune.

Gå til informasjon om tilskuddsordningen for helsefremmede og forebyggende arbeid

Koronatelefonen er ikke lengre i bruk.

Hvem skal du kontakte vedrørende spørsmål om korona?

Ønsker du å komme i kontakt med oss angående korona må du ringe legekontoret.

Grunnen nye føringer sentral har vi innført hjemmekontor.
De som ønsker å besøke oss på kommunehuset må avtale tid i forkant.

Fra søndag 12 . desember blir det endringer på noen regionlinjer som kjører i Grong kommune. Dette får konsekvenser for reisende fordi flere avganger vil gå tidligere enn de gjør i dag. Man kan da risikere å komme for sent til bussen dersom man ikke sjekker rutetidene før reisen. Justering av togtider for Nordlandsbanen er grunnen til endringen.

Gå til AtBs nettsider om endringer i for Innherred og Namdalen

Årsaken til av vi er nødt til å foreta en prioritering er lite lager i kommunen og manglende utdeling fra HDO.

Følgende prioritering er gjeldende:

• Personer i behov for pålagt testing etter reise fra annet land, evt symptomer innenfor 10 dagers karantene.
  • Personer som er definert som nærkontakter til kjent smittet innen husstand eller andre nærkontakter.
  • Barn/husstand til barn i barnehage/skole med symptomer på corona/luftveissykdom

Selvtester kan hentes på Servicekontret på komunehuset.

Skoler og helsetjenesten ved sykehjem, hjemmesykepleien og legekontor vil fortsatt få utlevert hurtigtester pakkevis fra legekontoret til bruk i egen organisasjon.

Resterende oppfordres til innkjøp av selvtest selv, vanligvis personer utenom ovennevnte med forkjølelse/luftveis infeksjon.

Fra 9. desember innføres nye nasjonale retningslinjer, og Grong kommune følger disse:

Gjeldende retningslinjer:
Nye retningslinjer fra Statsforvalteren i Trøndelag

Det er pr.  i dag ikke kjent smitte i Grong, og barnehage og skole er på grønt nivå.

Vi ber alle om å være ekstra observant, og  begrense nærkontakter slik at det blir lettere å smittespore dersom det blir nødvendig.

Det er fremdeles mye som er mulig å gjennomføre av sammenkomster og arrangementer, spesielt for barn og unge.

Er du i tvil, sjekk retningslinjene.

Grong kommune tilbyr fra og med 1. januar 2022 månedlig fakturering av kommunale avgifter.

Kommunale avgifter består av vann, kloakk, slam, feiing, renovasjon og eiendomsskatt.
Disse faktureres pr. idag kvartalsvis med forfall 20.2, 20.5, 20.8 og 20.11.

Dersom du ønsker månedlig fakturering med forfall 20. i hver måned så tar du kontakt med oss. Dette gjør du ved å ringe sentralbordet på telefon 74 31 21 00 eller ved å sende en e-post til postmottak@grong.kommune.no .

• Hvis du bor sammen med en som er smittet, må du holde deg hjemme i karantene til du har svar på en negativ test. Dette gjelder for voksne, enten de er vaksinert eller uvaksinert. For å slippe karantene må vaksinerte teste seg på nytt senest etter sju dager. uvaksinerte må teste seg daglig i syv dager med hurtigtest eller annenhver dag med PCR-test. For barn er dette ikke en plikt, men en anbefaling.
  • Hvis du blir smittet av covid-19, må du være isolert i fem dager. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke. Frem til i dag har kravet vært 2 dager for vaksinerte uten symptomer. I tillegg må du ha vært feberfri i 24 timer før du går ut av isolasjon.

I tillegg er det kommet følgende anbefalinger:

• Det innføres også en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind i kontakt med helse- og omsorgstjenesten.
  • Regjeringen innfører en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre der det ikke er mulig å holde avstand.
Logoen til forestillingen Grong i hjerte mett

Kuben kulturhus i Grong

Forestillinger:

• 4. desember kl. 17:00
  • 5. desember kl. 16.00
  • 7. desember kl. 18:00
  • 8. desember kl. 18:00

Kjøp billett

Grong teaterlag fyller 40 år omtrent på denne tida, og feirer med en egenskrevet forestilling, i samarbeid med Grong Musikkforening.
Grong i hjerte mett, er en ærlig forestilling om det å vokse opp i Grong, og sorg, ensomhet , glede og samhold. Hvor hører du heim? er et sentralt tema….

Vi er 60 aktører fra 10-75 år, som ønsker velkommen til forestilling og bildeutstilling over 40 års virksomhet  i Sarepta. Velkommen til Kuben

Elektronikken i røykvarslere forringes over tid. I tillegg kan evnen til å detektere røyk bli redusert som følge av at støv og smuss samler seg opp i løpet av årene.

Røykvarslere bør normalt byttes ut etter at du har brukt dem i 8-10 år. Du bør derfor sjekke hvor gamle røykvarslerne dine er og vurdere om det er på tide å bytte dem ut. Produksjonsdatoen finner du på baksiden av røykvarsleren.

Faktaboks - Riktig plassering av røykvarsleren

• Røykvarslere skal monteres på høyeste punkt i taket og minst en halv meter fra veggen.
  • Ha minst en røykvarsler i hver etasje.
  • I boliger med flere etasjer bør du plassere røykvarslere i nærheten av trappene, slik at lyden fra alarmen bærer lettere gjennom etasjene.
  • Du bør minst ha en røykvarsler per 60 kvadratmeter.
  • Avstanden mellom to røykvarslere bør ikke være større enn 12 meter.