Siden mange blir satt i karantene framover er det behov for å starte med tilbud om hjelp til heimkjøring av varer.

Grong kommune har avtalt dette med Røde Kors, Coop Grong, Rema 1000 og Apotek 1:

1. De som trenger hjelp til å handle og få varene heim ringer selv butikken de vil handle hos:
    • Rema 1000 – tlf. 99 75 21 06. Åpent 07-23.
    • Coop Grong – tlf. 74 33 12 07. Åpent 07-22.
    • Apotek 1 – tlf. 74 31 20 50. Åpent 09-17.
  2. Butikkene registrerer navn, tlf.nr og gateadresse og varebestilling.
  3. Butikken melder hvem som har bestilt til postmottak@grong.kommune.no, og klargjør varene til utkjøring dagen etter.
  4. Servicekontoret formidler bestillingene med navn, tlf.nr og gateadresse til  Røde Kors v/Bjørg Ekker. Tlf. 99 15 41 02.
  5. Utkjøring skjer på ettermiddag (fra ca kl. 18) dagen etter bestilling. Det er Røde Kors som bringer varene.

Det er fire nye personer som har testet positivt på covid-19 i Grong torsdag 21.januar. De nye smittetilfellene er oppdaget i forbindelse med testing av nærkontakter av tidligere smittetilfelle på Rønningen barnehage. Ytterligere smittesporing er igangsatt.

Kommunen velger å sette alle husstandsmedlemmer til nærkontakter i karantene.

Rønningen barnehage er stengt.
Sykeheimen stenges for besøk frem til 27 januar 2021.

Grong kommune oppfordrer innbyggerne å bruke munnbind når de er på steder der en ikke er sikker på å kunne holde anbefalt avstand.

mvh
Borgny Grande
ordfører Grong kommune
tlf: 959 37 094

Onsdag kveld ble det påvist ett nytt smittetilfelle i Grong. Dette er en ansatt i Rønningen barnehage.

Smittesporing ble igangsatt med en gang.

Alle ansatte og barn i barnehagen er nå i karantene. I løpet av onsdag kveld var alle nærkontakter - 59 stk  - kontaktet og satt i karantene.
Alle som er i karantene vil bli testet. De blir kontaktet direkte for å avtale tidspunkt for testing. Har du ikke hørt noe er du ikke nærkontakt til noen.

Selv om ikke alle avdelinger i barnehagen er berørt, velger kommunen å stenge hele barnehagen inntil vi har bedre oversikt over situasjonen. Barnehagen blir nå desinfisert.

Sykeheimen stenges for besøk frem til 27/1.

Generelt:

Når smitte er påvist velger kommunen å gå ut med informasjon på et tidlig tidspunkt, dette for å få ut mest mulig riktig informasjon. Det blir da lagt ut informasjon på nettsiden og facebooksiden til Grong kommune, samt sendt pressemelding til media. Dette kan skje før alle nærkontakter er kartlagt og kontaktet.

Mer informasjon om karantene, nærkontakter m.v.hos Folkehelseinstituttet:

Karantene og isolering

Nærkontakt:

Vi oppfordrer fortsatt alle om å være ekstra forsiktig framover. Hold avstand, vask hender og ta vare på hverandre!

Borgny Grande
ordfører

En person fra Grong har testet positivt på covid-19 onsdag 20 .januar.

Hva blir gjort

Personen er satt i isolasjon og smittesporing er igangsatt.

Hvem berører dette

Barn og ansatte ved Rønningen barnehage er satt i karantene.

Fredag 15.1. ble det registrert ett nytt smittetilfelle i Grong. Dette er en kjent nærkontakt til tidligere smittede. Vedkommende er isolert og nærkontakter er i karantene. Alle følges opp etter gjeldende regler.

Det er nå gjennomført 35 tester av nærkontakter til de to smittede som ble påvist før helga. Ingen av testene er positive.
De to som er smittet er fremdeles isolert.
Alle nærkontakter er i karantene ut karantenetiden.

Vi ber alle huske anbefalingene:

• Hold deg hjemme ved tegn symptomer
  • Ha færre kontakter enn vanlig, så få som mulig framover i tråd med nasjonale regler.
  • Test deg hvis du har symptomer

Har du spørsmål kan du ringe Koronatelefonen: 948 14 481.

Sykeheimen åpner igjen for besøkende fra i dag. De som ønsker å besøke beboere, må ta kontakt med avdelingen for å avtale tid. Vi oppfordrer alle til å følge de nasjonale rådene for sosial kontakt.

Trøndelag fylkeskommune utlyser ordningen «Tilskudd til helsefremmende og forebyggende arbeid i Trøndelag» for 2021. Frivillige lag‐ og organisasjoner kan søke tilskudd.

Søknadsfrist: 1. februar 2020

All nødvendig informasjon finner på du nettsidene til Trøndelag flykeskommune.

Gå til informasjon om tilskuddsordningen for helsefremmede og forebyggende arbeid

Stortinget har bevilget stimuleringstilskudd som skal bidra til å sikre tilfredsstillende tilgang på tjenester fra dyrehelsepersonell i næringssvake områder.

Indre Namdal veterinærdistrikt består av kommunene Grong, Lierne, Røyrvik og Namsskogan, der Grong er vertskommune for ordningen.

Tilskudd til veterinærtjenester i Indre Namdal veterinærdistrikt skal bidra til å sikre tilfredsstillende tilgang på tjenester fra dyrehelsepersonell.

Søknadsfrist: 1. februar 2021

Søknad sendes pr e-post til: elisabeth.vollmo.bjorhusdal@grong.kommune.no

Merk e-posten "Søknad om stimuleringsmidler".

Kommunen er i gang med å vaksinere innbyggerne ut i fra folkehelseinstituttets prioriteringsliste. Informasjon om arbeidet vil bli løpende oppdatert på denne nettsiden.

Vi velger å holde sykeheimen stengt for besøkende inntil vi har fått svar på testingen som pågår etter at det ble påvist to smittede her i Grong fredag 8.1.

Ny beskjed kommer når sykeheimen åpner igjen.