Aktuelt

Se vedlagte skjema for hvordan du går frem for å planlegge aktiviteter..

Gå til sjekkliste for smittevern (PDF, 122 kB)

I tillegg finnes det suplerende informasjon hos den enkelte bransje. Legger ut en liste her fortløpende som vi får vite mer.

Vi ønsker alle sammen velkommen til kommunehuset fra og med 11. mai.  Vi har laget noen kjøreregler som alle som besøker oss må forholde seg til.

Velkommen til feiring av nasjonaldagen! I år blir feiringen gjennomført med restriksjoner mot folkeforsamlinger, og dermed veldig annerledes. Innendørs arrangementer er avlyst, og utendørs arrangement gjennomføres kun med strenge restriksjoner. Vi ber om at folk ikke forsamles ute i grupper større enn familier. Vær hjemme eller ute på tur! Fellesskap, frihet og nasjonalfølelse skal vi få til likevel, for det er i tider som dette at dagen blir ekstra viktig.

Mye av programmet vil vises direktesendt på internett via Facebook. Tenk gjerne på om du har pårørende eller nære venner som trenger bistand til å få fulgt med på sendingene.

Gå til program for 17. mai 2020 (PDF, 135 kB)

Korps i Norge har fått tillatelse til å spille og marsjere. I stedet for et folketog blir det et «representasjons-tog» i sentrum hvor dere gjerne må marsjere med på gårdsplassen eller der dere er på tur!

Det gjennomføres en nasjonaldagssending over nett fra kommunehuset kl. 10:30 som inneholder blant annet årets 17. maitalere og appellanter, minnesmarkering for falne soldater, grongsangen og nasjonalsangen.

Vi vil sende korpset (Grong Musikkforening) ut på spilling flere steder i kommunen. Veldig få vil kunne se dem fra hjemmene sine. Men mange vil høre dem. Gå ut på et sted i nærheten av hjemmet ditt, ta med flagg, og lytt om du kan høre marsjer og nasjonalsangen komme med vinden. Hold avstand til naboer.

5. klasse ved GBU er sentralt med i årets program og vil ved hjelp av foresatte reise rundt til enkelte steder hvor de selger is fra bilene. Betaling gjøres kontaktløst med Vipps. De vil også foreta et loddsalg via internett i forkant og på selve dagen. Trekking blir direkteoverført via Facebook på kvelden.

For dere som skal følge med på nett, så vil informasjon spres i dagene før slik at dere kan finne sendingene og be om bistand fra en i familie eller venn om du trenger hjelp for å se. Det viktigste er uansett å markere og at vi feirer i hjemmene eller rett og slett bruker dagen ute på tur!

Ta gjerne bilder av din dag! For dere som kan legge bildene ut på nett og er villige til å dele, kan noen av innbyggernes bilder bli samlet i en bildekarusell som publiseres senere på kvelden. Alle som legger ut bilder på Facebook eller Instagram med emneknagg #grong1705 gir tillatelse til at bildet kan bli lagt ut i en bildekarusell som legges ut på nett samme kveld.

Involver dine nære relasjoner som ikke er på nett eller som ikke mestrer teknologien denne dagen. Vi håper alle har egne markeringer hjemme eller ute med sine nærmeste. Gjør årets 17. mai til en minneverdig dag for friheten, landet, Grong og alle folkene som bor her. Ha en fin dag!

Med vennlig hilsen

 

Borgny Grande, ordfører                                            Bjørn Ståle Aalberg, kommunedirektør

 

Anders Heia, rådgiver digitalisering                         Trond Martin Sæterhaug, avdelingsleder kultur

Oppdatert 29. april 2020:
For beboere i Grong kommune kan man kontakte Koronatelefon eller legekontoret i Grong for å settes opp på time til testing av Koronavirus. Forutsetningen er koronarelaterte plager, det vil si som oftest tegn til luftveisinfeksjon over et par dagers varighet.

Testen er ekstra aktuell for de med underliggende sykdom, helsearbeidere og ansatte/elever i skole og ansatte/barn i barnehage. Disse prioriteres ofte for raskere test.

Vi tester vanligvis mellom 12.30 og 14.00 utenfor legekontoret eller i luftveispoliklinikken i brakken utenfor.

Med vennlig hilsen kommuneoverlegen.

Åpningstiden på SFO vil inntil videre være 08.00 – 15.30.
Barn av foreldre/foresatte i samfunnskritiske funksjoner og barn med særlige omsorgsbehov, som har behov utover åpningstiden for SFO, må ta kontakt med SFO-leder.
 
Vi skal sørge for en trygg og god skolehverdag for elevene når de er på skolen og SFO. 
Dere kan lese mer om tiltakene som skal være på plass før oppstart i Veileder om smittevern for skoletrinn 1.-7.trinn under covid-19 utbruddet 2020.
 

Lenker til annen informasjon

 

Annen viktig informasjon:

Elevene som skal på SFO må ha med matpakke, frukt og drikke til hele dagen. Matpenger for elever på GBU vil ikke bli fakturert for april i første omgang. Ordningen evalueres i slutten av måneden. 
Skoleskyssen går som normalt. Gode rutiner for håndvask og holde avstand både på bussen og på holdeplassen er med å begrense smitte. 

Grong Folkebibliotek har fått tillatelse fra smitteverngruppa i kommunen til å tilby takeaway-tjenester fra biblioteket. Nå kan vi låne ut bøker, filmer, tidsskrift til tross for stengte dører.

Vi skal sørge for en trygg og god skolehverdag for elevene når de er på skolen og SFO.

Dere kan lese mer om tiltakene som skal være på plass før oppstart i Veileder om smittevern for skoletrinn 1.-7.trinn under covid-19 utbruddet 2020.

For å hjelpe dere med å formidle hva som er viktig å tenke på når barnehager og skoler åpner igjen, har Utdanninngsdirektoratet laget et skriv som dere kan dele ut til foreldrene.

Gå til artikkel på utdanningsdirektoratets side

Grong kommune er i gang med å forberede valg av jordskiftedommere, skjønnsmedlemmer, meddommere for tingretten og lagrettemedlemmer og meddommere i lagmannsrettssaker. Kommunens innbyggere oppfordres med dette til å foreslå kandidater, jfr. § 67 i Domstolloven. Foreslåtte vil bli kontaktet for å få avklart samtykke til valg. Du kan gjerne også foreslå deg selv - Det å være jordskiftedommere, skjønnsmedlemmer, meddommer i tingretten eller Lagmannsretten kan være meget interessant, samtidig med at man tar samfunnsansvar på et viktig område.

 

Barnehagene åpnet mandag 20. april. Åpningstiden vil inntil videre være 08.00-15.30.

Barn av foreldre/foresatte i samfunnskritiske funksjoner og barn med særlige omsorgsbehov, som har behov utover åpningstiden i barnehagen, må ta kontakt med styrer.

Vi skal sørge for en trygg og god hverdag for barna når barna er i barnehagen. Dere kan lese mer om tiltakene som skal være på plass før oppstart i Veileder om smittevern i barnehager under covid-19 utbruddet 2020.

Viktig informasjon til dere foreldre og foresatte finner dere her..

Annen viktig informasjon:

Grong kommune har bestemt at ingen skal betale for barnehageplassen før oppstart 20. april. Dette gjelder også de hjemme som har fått tilsyn i perioden barnehagene har vært stengt.

Barna må ha med matpakke til 3 måltider i løpet av dagen. Denne ordningen vil vare ut april i første omgang. Ordningen vil evalueres i slutten av måneden. Matpenger vil ikke bli fakturert.

Koronatelefon er stengt i påsken

Ring 116 117 ved mistanke om smitte.

Til toppen